De Praznicul Botezului Domnului, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae și Acoperământul Maicii Domnului” din Miercurea Ciuc.
Preasfinția Sa în cuvântul de învățătură a spus credincioșilor : „Sfântul Ioan Botezătorul, fiul lui Zaharia și Elisabeta, personalitate puternică, închinat lui Dumnezeu încă de la naștere, călugăr prin vocație, a trăit în singurătate, asceză și contemplație, aspru cu el și cu cei care veneau la el. A ieșit din anonimat, din comunitatea călugărilor vechi testamentari, esenieni de la Cumran de lângă Marea Moartă și a intrat în viața publică în calitate de predicator și botezător, pe malul Iordanului dinspre Galileea spre Iudeea. El predica apropierea Împărăției Cerurilor. Binevestea venirea lui Mesia dar nu preciza când avea să vină Mesia. În momentul în care Mântuitorul Hristos s-a apropiat la botez la recomandat lumii : „Iată mielul lui Dumnezeu!” S-a sfiit să-L boteze, zicându-i: „Eu am trebuință să fiu botezat de Tine și Tu vi la mine?”(Matei 3;14) Sfântul Ioan boteza cu apă spre iertarea păcatelor, Iisus Hristos ne având păcat, ce nevoie avea de botez? L-a rugat pe Ioan să-L boteze : „Ca să plinească toată dreptatea!”(Matei 3;15) S-a împlinit iconomia dumnezeiască, Botezul Domnului este cadrul cosmic în care s-a arătat Sfânta Treime. Fiul în apă, Tatăl s-a făcut auzit, iar Duhul Sfânt în chip de porumbel. De aceea sărbătoarea de astăzi are o dublă arătare. În Tropar cântăm: „…închinarea Treimii s-a arătat….Cel ce Te-ai arătat Hristoase Dumnezeule.”
La sfârșitul Sfintei Liturghii s-a săvârșit Slujba Aghesmei Mari, iar credincioșii au fost stropiți cu Agheasmă Mare și au primit în dar iconițe cu Icoana Praznicului.