De Praznicul Cincizecimii, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din Miercurea Ciuc înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.
Preasfinția Sa în cuvântul de învățătură a spus: „În ziua Cincizecimii se constituie Biserica lui Hristos, Duhul Sfânt s-a coborât pentru a-i sfinții pe oameni. El este luminător, încălzitor și curățitor. Sfânta Biserică este baia care curăță păcatele oamenilor fără ca ea să se murdărească, ea este spital duhovnicesc. Este sobornicească pentru că stă pe temelia Sinoadelor Ecumenice. Este apostolească pentru că ea are succesiunea apostolică. Sfânta Treime; Fiul și Sfântul Duh sunt din Tatăl, Tatăl este fără de început, Fiul este născut din Tatăl, iar Sfântul Duh purcede, este Izvorul Vieții veșnice. De sărbătoarea Cincizecimii iudeii care erau plecați în diaspora, veneau la templul din Ierusalim. Uitându-și limba, vorbeau limba poporului în care trăiau. În ceasul al treilea din zi s-a pogorât Duhul Sfânt, o transformare radicală în sufletele apostolilor, au ieșit în foișorul casei și au început să prindă curaj, ei care au stat ascunși în aceste zile de la Înălțare până la Cincizecime. Sfântul Apostol Petru a rostit prima predică, un adevărat teolog cu argumente că Mântuitorul este Fiul lui Dumnezeu. După predică s-au botezat 3000 de creștini. Duhul Sfânt a insuflat pe cei care au scris cărțile Sfintei Scripturi, El le-a luminat mintea. Opera Duhului Sfânt, întemeierea Bisericii, care este instituție divino-umană în care se păstrează Sfintele Taine. Să respectăm și să iubim Biserica pentru că cei care iubesc frumusețea Casei Tale sunt binecuvântați pe pământ și în veșnicie”.
După otpustul Sfintei Liturghii a început Slujba Vecerniei unde s-au citit „Rugăciunile de plecare a genunchilor”, apoi au fost sfințite ramurile de tei și împărțite credincioșilor.