În Duminica a 28-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, a săvârșit în Catedrala Episcopală ,, Acoperământul Maicii Domnului și Sfântul Ierarh Nicolae” din Miercurea Ciuc, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.
În cuvântul de învățătură, Ierarhul locului a evidențiat credincioșilor: ,,Astăzi, în Duminica a 28-a după Pogorârea Duhului Sfânt, am ascultat pericopa evanghelică, citită în cadrul Sfintei Liturghii, de la Sfântul Apostol și Evanghelist Luca din capitolul 14, versetele 16 – 24, care ne amintește: „Un om oarecare a făcut cină mare și a chemat pe mulți. Și a trimis la ceasul cinei pe sluga sa ca să spună celor chemați: Veniți că toate sunt gata.” (Luca 14, 16 – 17). La ceasul cinei, înainte cu trei ore de a începe masa, după rânduiala orientului, se mai făcea o invitație. Cina este simbolul pentru ospățul bucuriei eshatologice în Împărăția lui Dumnezeu. În momentul în care li se spune invitaților că totul este gata și pot veni la cină, fiecare dintre ei începe să se scuze. Primul se scuză, spunând: „Țarină am cumpărat și am nevoie să ies să o văd; te rog iartă-mă.” (14, 18), al doilea spune: „Cinci perechi am cumpărat și mă duc să-i încerc; te rog iartă-mă” (14, 19), iar ultimul dintre ei, al treilea: „Femeie mi-am luat și de aceea nu pot veni”(14, 20). Primii doi au fost politicoși și și-au cerut iertare, iar ultimul dintre ei a fost nepoliticos necerându-și iertare. Comentatorii biblici ne spun că la urmă, Mântuitorul Iisus Hristos a adăugat o sentință: „Nici unul din bărbații aceia care au fost chemați nu va gusta din cina mea” (14, 24). Cuvântul Mântuitorului nu se referă la o cină pământească, ci se referă la ospățul care se va face în Împărăția lui Dumnezeu, la care toți am fost chemați din ziua botezului. Simbolistica Pericopei Evanghelice de astăzi este următoarea: stăpânul este Dumnezeu, iar cina este Împărăția lui Dumnezeu, pentru cei care s-au pregătit pe pământ, pentru a lua cina alături de Dumnezeu Tatăl, Dumnezeu Fiul și Dumnezeu Duhul Sfânt. Prima chemare, pentru noi credincioșii, a fost atunci când am intrat în creștinism prin Taina Sfântului Botez, a doua chemare este atunci când totul este pregătit pentru tine, când tu ai reușit să îți aranjezi comuniunea cu Dumnezeu în Împărăția Lui. Cina aceasta, din Împărăția lui Dumnezeu, a avut loc seara, astfel să nu ne prindă și pe noi sfârșitul vieții noastre, seara, fără a fi în comuniune cu Dumnezeu. Păstorii duhovnicești ai bisericii noastre ne invită întotdeauna spunând: „Cu frică de Dumnezeu, cu credință și cu dragoste, apropiați-vă!”
Mulțime de credincioși, care s-au spovedit și au primit dezlegare s-au împărtășit cu Sfintele Taine.
Răspunsurile la strană au fost date de către Corala Catedralei Episcopale ,,Pocrov”, condusă de către doamna profesoară Nicoleta Pârvu.