În ajunul pomenirii „Icoanei Prodromița” (Înaintemergătoarea), Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei a târnosit Altarul de vară cu hramurile „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul și Sfântul Apostol Andrei” din incinta Mănăstirii „Icoana Prodromița” de la Comandău, după care a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.
În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a spus: „Icoana Nefăcută de mână omenească este comoara Schitului românesc Sfântul Ioan Botezătorul din Muntele Athos. În anul 1863 Ieroschimonahii Nifon și Nectarie, venind la Iași au găsit pe iconarul Iordache Nicolau, om evlavios și cu frică de Dumnezeu și l-au rugat să picteze icoana Maicii Preacurate la Schitul Bucium din Iași. Într-un document aflat în arhivele mănăstirii Prodromu se găsește următoarea inscripție din 29 Iunie 1863: „Eu, Iordache Nicolau, zugrav din târgul Iași am zugrăvit această Sfântă Icoana a Maicii Domnului cu însăși mâna mea, la care a venit o minune: după ce am isprăvit veșmintele, după meșteșugul zugrăvirii mele, m-am apucat să lucrez fețele Maicii Domnului și ale Pruncului Iisus Hristos. Privind eu la chipuri, cu totul a ieșit dimpotrivă, pentru că foarte mult m-am mâhnit, socotind că mi-am uitat meșteșugul. A doua zi după ce m-am sculat am făcut trei metanii înaintea Maicii Domnului rugându-mă să-mi lumineze mintea ca să pot isprăvi Sfânta ei icoană. Când m-am dus să mă apuc de lucru am aflat chipurile drese desăvârșit, precum se vede. Văzând această minune n-am mai adaos condeiul, fără numai am dat lustrul cuviincios, deși o greșeală a fost această c-am dat lustru la o asemenea minune.” Icoana aceasta are 1 metru înălțime și 0,70 metrii lățime. O copie a icoanei Prodromița se află în această mănăstire la care noi ne închinăm cu multă credință și evlavie alături de racla cu Sfintele Moaște ale Sfântului Ierarh Nectarie izbăvitorul de cancer.
În cadrul Sfintei Liturghii Preasfinția Sa a hirotonit întru diacon pe tânărul Ștefan Lazăr, absolvent al Facultății de Teologie din Sibiu.
Pentru activitatea duhovnicească, administrativă și pastorală pe care o desăvârșește Părintele Protosinghel Andrei Jilcu, starețul Sfintei Mănăstiri, i s-a acordat distincția Crucea eparhială pentru clerici.