La sărbătoarea Bunei Vestiri, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei a săvârșit Vecernia unită cu Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur în Catedrala Episcopală din Miercurea Ciuc.
În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a vorbit despre Praznicul Întrupării lui Dumnezeu și despre cinstirea deosebită pe care o datorăm Maicii Domnului, Mama lui Dumnezeu prin care a venit în lume Mântuitorul lumii.
„Sărbătoarea Bunei Vestiri este emoționantă prin simplitatea și prin adâncimea ei. Ceea ce Dumnezeu a pregătit în timp de secole s-a petrecut în câteva minute. Singurul care consemnează acest Praznic Împărătesc este Sfântul și Evanghelist Luca, care cu siguranță a auzit din gura Sfintei Fecioare Maria mărturisirea întâlnirii cu îngerul Gavriil la casa ei din Nazaret și alte lucruri pe care ceilalți evangheliști nu le-au știut. În casa din Nazaretul Galileii, intră în chip de lumină îngerul și îi zice: „Bucură-te, ceea ce ești plină de har, Domnul este cu tine. Binecuvântată ești tu între femei!” (Luca 1; 28). Prima reacție a Fecioarei este aceea de mirare, cum vine la mine îngerul la o modestă fată săracă. Merge mai departe îngerul și îi spune: „Nu te teme Marie, căci ai aflat har la Dumnezeu” (Luca 1; 30). Tânăra Fecioară încearcă să înțeleagă că a sosit momentul să se nască Mesia care va restaura Regatul lui David. Îngerul îi spune tu vei zămisli și vei naște un Fiu și vei chema numele lui Iisus. Acum mirarea se transformă în uimire, îngerul vestește că va naște un prunc, iar ea îi răspunde: „Cum va fi aceasta de vreme ce eu nu știu de bărbat?” (Luca 1; 34). Explicația îngerului este următoarea: „Duhul Sfânt se va pogorâ peste tine și puterea Celui Preaînalt te va umbri, pentru aceea și Sfântul care se va naște din tine, Fiul lui Dumnezeu se va chema” (Luca 1; 35). Verbul a umbri are un sens special în iconomia lui Dumnezeu, adică al ține sub ocrotirea Lui și a-i acorda Har. Această umbrire înseamnă zămislire. Fecioara Maria a înțeles prin credință, a încrucișat mâinile pe piept și a zis: „Iată roaba Domnului, fie mie după cuvântul tău!” (Luca 1; 38). Îngerul a plecat de la ea, nu i-a transmis o poruncă din partea lui Dumnezeu, nu îi dă un ordin, ci i-a vestit că Dumnezeu a ales-o pe ea să-L nască pe Fiul Său. Îngerul i-a consultat libertatea de a deveni mama lui Dumnezeu, mama mamelor noastre, care a făcut ascultare prin smerenie. La scurtă vreme, Maria pleacă din Nazaret în Iudeea unde s-a întâlnit cu Elisabeta care a priceput pe cine are în fața ei și spune: „Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul pântecelui tău. Și de unde mie aceasta ca să vină la mine Maica Domnului meu?” (Luca 1; 42-43). Prima care a numit-o pe Fecioara Maria, Maica Domnului.”
Răspunsurile la strană au fost date de către corala „Pocrov” a Catedralei Episcopale din Miercurea Ciuc.