Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei a oficiat în seara din Vinerea Mare slujba Prohodului Domnului în Catedrala Episcopală din Miercurea Ciuc.
În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a spus: „Prohodul Domnului este o creație teologică literară, îmbină teologia cu poezia, metafora cu sentimentul prezenței lui Hristos. Cel ce este viața, Cel ce dă viață la toată făptura, Cel ce ține Universul în palmă cu puterea Sa este așezat în mormânt, renunță la slavă și îmbracă smerenia. Taina înmormântării Mântuitorului este iubirea smerită a lui Dumnezeu. Prohodul este împărțit în trei stări sau grupe inegale. Prima stare are 73 de strofe, a doua stare 60 de strofe, iar starea a treia 43 de strofe. Este expresia cântată a teologiei răscumpărării, cea mai frumoasă creație liturgică bisericească ortodoxă. El există în traducerile românești din secolul VIII în Triodul de la Râmnic 1731. În 1836 Macarie Ieromonahul și Chesarie, Episcopul Buzăului au îmbunătățit versiunea.”
După slujba Prohodului a urmat înconjurarea Catedralei, iar credincioșii au sărutat cu multă evlavie Sfântul Epitaf, Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce.