În seara zilei de vineri din săptămâna a V-a din Postul Mare, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei a oficiat Slujba Acatistului Bunei Vestiri la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae și Acoperământul Maicii Domnului” din Miercurea Ciuc.
Utrenia sâmbetei din săptămâna a V-a din Post se oficiază vineri seara fiind o slujbă specială, în cadrul ei se citește Acatistul Bunei Vestiri în patru părți. Acest acatist este un imn de laudă închinat Maicii Domnului și este cel mai vechi Imn Acatist. Acest acatist este compus în 24 de strofe, 13 condace și 12 icoase.
La sfârșitul Deniei Preasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură: „Sărbătoarea Deniei Acatistului Bunei Vestiri își are originea în orașul Constantinopol în timpul atacării acestuia de către perși și avari în data de 7 August 626. Patriarhul Serghie a făcut procesiune cu lemnul Sfintei Crucii, cu icoana nefăcută de mână a Domnului Hristos și veșmântul Maicii Domnului și a îndemnat poporul să se roage către Născătoarea de Dumnezeu. Așa au reușit să respingă inamicul. În semn de mulțumire poporul capitalei împreună cu Patriarhul au făcut rugăciuni de toată noaptea cântând în picioare Imnul Acatist în Biserica cu hramul „Izvorul Tămăduirii” din Vlaherne. Patriarhul Gherman în sec. al VIII-lea a așezat sărbătoarea Bunei Vestiri în data de 25 Martie.
Deniile sunt slujbe care se săvârșesc în săptămâna a V-a din Postul Mare, Denia Canonului celui Mare și Denia Acatistului Bunei Vestiri și în săptămâna a VII-a începând cu seara Floriilor până vineri seara când se săvârșește Denia Prohodului Mântuitorului. Cuvântul Denie vine de la slavonescu vdenie și înseamnă priveghere. Imnul Acatist este alcătuirea lui Iosif Imnograful.”
La sfârșitul slujbei, credincioșii prezenți au primit binecuvântări din partea Ierarhului.