Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei a fost prezent Marți, 18 Aprilie la Biserica „Sfânta Treime” din orașul Întorsura Buzăului, județul Covasna pentru a săvârși Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. Preasfinția Sa a fost întâmpinat de soborul de preoți slujitori din cadrul protopopiatului Întorsura Buzăului, de membrii fanfarei parohiei Șinca Nouă din județul Brașov și de enoriașii parohiei.
La sfârșitul Sfintei Liturghii Preasfinția Sa a adus câteva mărturii ale Sfintei Scripturi și Sfânta Tradiție legate de Învierea Domnului : „Mărturia Sfintei Scripturi cu privire la Învierea Domnului nostru Iisus Hristos este întărită de Sfânta Tradiție. Simbolul de credință, Sfânta Liturghie, actele martirice și scrierile aghiografice, hotărârile Sinoadelor Ecumenice și scrierile Sfinților Părinți precum și istoria bisericii au în centrul lor mărturia Învierii lui Hristos, dovada supremă a dumnezeirii Sale. Învierea lui Hristos a stat la baza formulării dogmatice a simbolului de credință formulat la Sinoadele I și II Ecumenice : „Și a Înviat a treia zi după Scripturi… Aștept Învierea morților și viața veacului ce va să fie.” Sinodul de la Niceea din anul 325 a stabilit ca Învierea Domnului să fie prăznuită în prima Duminică după lună plină ce urmează echinocțiului de primăvară și după Paștile iudeilor urmând ca în funcție de acest Praznic al Praznicelor să fixeze ciclul liturgic al bisericii. Bucuria Pascală este trăsătura esențială a Sfintei Liturghii. Sfinții Părinți și imnografii bisericii arată că prin Învierea Domnului s-a petrecut o profundă prefacere în Trupul Mântuitorului. Hristos înviază nimicind cu lumina dumnezeirii Sale întunericul iadului, zdrobindu-i porțile și eliberându-i pe cei întemnițați, de aceea Icoana Învierii este Icoana Coborârii la Iad și biruința asupra legăturilor morții.”
Preasfinția Sa i-a îndemnat pe credincioși să creadă în Înviere. Au fost distinși cu Crucea Eparhială pentru mireni cântărețul și dirijorul corului, Scoarță Gheorghe și Epitropul Timar Nicolae. În fața bisericii membrii fanfarei Șinca Nouă au prezentat câteva cântări închinate Învierii Domnului și Maicii Preacurate.